Over MissionOnline

Internet heeft de wereld benaderbaar gemaakt. Vroeger – en dat is nog niet eens zo heel lang terug – fietste ik door weer en wind naar de grote stad om een spijkerbroek (Cars, even googlen of dat merk nog bestaat) te kopen. Mijn moeder en de verkoopster dienden als adviseurs. De een (mijn moeder) zat nou niet bepaald front row aan elke catwalk, de ander was blij met een klant.
Tijdens het uitgaan merkten mijn vrienden niets aan mij – of toch wel. Eén van die gasten riep opeens: “Hé, Jaap heeft een broek met gedraaide pijpen!” En dat bleek ook zo te zijn. Stond ik daar, op zaterdagavond, 89 gulden armer en een desillusie rijker.

Fietsen als het regent doe ik nu al lang niet meer. Op m’n iPad verschijnt een hele winkelstraat vol met jeans (zoals we ze weer mogen noemen). Zie ik een exemplaar dat me wat lijkt, dan deel ik dat via Facebook of WhatsApp met diezelfde vrienden van vroeger. Direct feedback, of voor altijd zwijgen. Even checken waar ie ‘t goedkoopst is, bestellen – uiteraard zonder verzendkosten en met de garantie dat ie altijd teruggestuurd kan worden. Betalen komt later. Thuis passen, zonder moeder of verkoopster, voor m’n eigen spiegel. Ideaal!

Ik ben niet zozeer veranderd, maar wel de wereld om mij heen. Hoewel het aankoopproces - in online marketing taal – van offline naar online of van bricks naar clicks is verschoven, blijft het intermenselijk contact voor mij doorslaggevend. Ik vertrouw op reviews van klanten, ratings, likes en de digitale mening van mijn vrienden. Als de webshop dan ook nog eens net mijn favoriete jeans pontificaal op de site heeft staan met een vaste-klanten-korting, dan ben ik helemaal verkocht!

Hoe cool zou het zijn om bedrijven te adviseren hoe aan mij, de kritische consument, meer te verkopen? Met MissionOnline heb ik die mogelijkheid gekregen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>